Då har jag bytt land igen och befinner mig numera i Vietnam, det näst sista landet på min resa. 

Vi åkte nattbuss från Kambodja över gränsen till Vietnam till staden Ho Chi Minh och det var nog den värsta resan hitills. Det började med att våra platser hade blivit dubbelbokade så det var typ tre personer som hade fått samma plats. Som tur var hade vi fått tag på dem först och låg redan där. Det var två amerikanska män i 50-60 års åldern som också skulle haft de platserna som blev så helt galna över att det blivit dubbelbokat då de fått trånga platser vid fläkten längst bak. Då kommer en lite Kambodjan och säger att vi ska flytta på oss, trots att det lika mycket är våra platser och vi ligger dessutom redan där. Så vi säger nej och då skriker han bara "YOU MOVE". Då kan ni tänka er när tre tjejer som oss som jobbar inom service och har lite pondus blir arga. Så vi skriker tillbaka "are you fucking kidding us? Just because we are young girls we should move? This is our seats just as much, you fix it". Och han blev knäpptyst och försvann vääääldigt fort. 

Efter det stod bussen stilla på riktigt i en timma trots att den var full och redo att lämna. En kille gick ner för att fråga vad vi väntade på och hittade busschauffören sovandes och då tog det hus i helvet för de amerikanska männen. De stormade av bussen och sa att deras liv var värda mer än så och att de skulle flyga i stället. Där satt vi tre fattiga backpackers och kände samma sak men hade inge riktigt något annat val än att åka med ändå. 

Guppiga vägar, tvärnitar och tutande. Lampor som stängs av och på var 10e minut. Bussen som stannar och släpper av och på kambodjanska kompisar lite här och var och man är livrädd att ens bagage ska försvinna vid dessa stopp. Ett par längst bak börjar skrika på varandra och ja, sova är i princip omöjligt under dessa 14h. Efter att ha åkt igenom en tull där de varken var någon som kollade röntgen för väskorna eller detektoren man gick igenom var vi äntligen inne i Vietnam. 

Det första som händer är att vi blir lurade av taxin som ska köra oss till vårt hotell. De visade sig att vi kunde se busstationen där vi åkte ifrån till vårt hotell. Men vi åkte omkring i 15 min i taxi och fick betala överpris vilket var irriterande. Vi blev dessutom avsläppta vid fel ställe och fick gå länge och släpa på våra tunga väskor i värmen innan vi till slut fick tag på ett hostel. Vi fick ett rum med en enkelsängar och en våningssäng och totalt 2kvm att röra sig på plus att tre väskor skulle få plats. 

Efter en liten powernap och mat blev vi lite gladare och lite piggare och gick ut och kollade på en stor marknad som finns i staden för att ta vara på de sista timmarna av första dagen där.