De senaste 6 dagarna har vi spenderat ute på en Ö här i Kambodja som heter Koh Rong. Här finns inga vägar då allt är täckt av sand och djungel vilket är ganska charmigt, jag har inte haft skor på mig under hela vistelsen. 

Vi har bott i ett guesthouse hos en underbar liten kvinna för ca 40kr natten. Det har varit lite trångt men mysigt ändå och vi har verkligen blivit omhändertagna. Vårt vatten gått sönder en dag och vi fick vänta några minuter på att det fixades. Efter ett tag knackade det på dörren så stod hon där med en melon som hon gav oss som kompensation. 5 minuter senare knackade det igen, då kom hon med en kniv till melonen och en låda full med ananas, hur gullig? 

Det är Kambodjanskt nyår här nu och hon bjöd med oss bort en bit bort på stranden där alla locals festade. Vi var med och dansade i ring, fick öl så fort vi var tomhänta, ibland även innan det så man stod med två öl. Så kom hon och kände på burkarna och skakade på huvudet om man har mycket kvar haha. 
Det var vattenkrig och alla kastade babypowder i ansiktet på varandra, väldigt annorlunda mot nyår hemma i Sverige! 

Annars har vi mest solat och badat under tiden här. Om man går en bit bort från huvudstranden finns jättefina nästan oupptäckta stränder vilket var väldigt häftigt att se. Om några år kommer det säkert vara fullt av hotell och restauranger där vilket är lite synd.
Vi har även börjat träna här vilket är väldig kul, jag känner verkligen att jag saknar att göra det. Efter snart 4 månader på resande fot märker jag hur kroppen börjar förfalla och jag vill inte börja på noll när jag kommer hem. Så nu är det långa strandpromenader och tabata/hiit-pass som gäller varannan dag. 

Idag åker vi här ifrån och tillbaka till Sihanouk Ville vilket ändå känns ganska skönt. Det kryllar av sandloppor här och jag är sönderbiten. Dessutom är det känt att i princip alla som åker hit blir magsjuka, så jag lämnar gärna nu då vi faktiskt klarat oss ifrån det. Nu ska vi gå ombord på båten, jag skriver mer på nästa ställe. Ha det så bra där hemma, kram! 








2 kommentarer

Mamma

19 Apr 2016 10:35

Ser helt fantastiskt ut, bortsett från sandlopporna då.
Är ni helt ensamma på stranden? Njut <3

Svar: Det var det verkligen! Ja i princip ensam, så härligt! 😘
tiffanyk.blogg.se

Sanne

21 Apr 2016 08:07

Tack för dina fantastiska reseskildringar 😊! Så roligt att läsa och det känns som att jag på ålderns höst kan stanna hemma och njuta av vardagslivet och ändå känna att jag är ute och reser! 😀💖

Svar: Åh vad kul att du tycker det! Det känns mest som kludder nu men det är nog kul att kunna gå tillbaka och läsa här i bloggen om något år 😀

Snart ses vi, saknar dig! 💕
tiffanyk.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej